Bol.com

Met de bol.com connectie kun je verbinding maken met bol.com om onder andere je voorraden, orders, producten, prijzen te beheren.

Instellen

Navigeer naar Account > Klik op add new account.

• Label: Plaats hier een naam die je helpt om onderscheid te maken tussen meerdere accounts. Bijvoorbeeld Bol-NL
  • Key: Plaats hier je bol.com api key, hoe je die maakt lees je hier.
  • Secret: Plaats hier je bol.com api secret, hoe je die maakt lees je hier.
  • Invoice prefix: Als je gebruik wilt maken van de facturatie functie kun je hier een voorvoegsel invullen. Bijvoorbeeld VK
  • Invoice start: Dit is het eerst volgende factuur nummer. Bijvoorbeeld 202000001, de daaropvolgende is 202000002.
  • Invoice sent date: Met terugwerkende kracht facturen versturen/aanmaken kan door hier een datum in het verleden in te vullen.
  • Default fulfilment method: Heb je standaard Logistiek via bol of regel je de logistiek zelf? Kies hier voor FBB voor LvB en FBR voor eigen logistiek. Zo hoef je niet per product deze waarde mee te geven maar word standaard de hier ingevulde waarde gebruikt.
  • Default delivery code: Dit is je standaard levertijd, kies hier een realistische levertijd. Deze waarde al worden gebruikt bij alle producten waar geen individuele waarde is ingevuld.

De volgende velden zijn voor de facturatie functie en worden op je factuur getoond.

• Company: Bedrijfsnaam.
  • Street name: Straat.
  • City: Stad.
  • Zip Code: Postcode.
  • Country: Land, bijvoorbeeld NL of BE.
  • Vat Number: BTW Nummer.
  • Chamber of commerce: Kamer van Koophandel nummer.

Sla je instellingen op door op de zwarte save knop te drukken.

Je kunt nu je connectie testen door op de "test connection" knop te drukken. Als je alles goed hebt ingesteld zie je de melding "connected".

Functies instellen.

• Om de facturatie functie te activeren (het verzenden van facturen naar je klanten) klik je op de knop "invoice enabled".
  • Voor het doorzetten van je aanbod klik je de "offer connection" aan.

Loop je tegen problemen aan met je aanbod, klik dan op "Delete en recreate product offers". Hiermee worden je bestaande producten verwijderd en worden je producten opnieuw aangemaakt op bol.com.

Verkoop je al op bol.com en heb je al producten in je bol account? Bekijk dan dit artikel